Zoete heerlijkheid!

Geheim recept! Kent u dat?
U proeft een overheerlijk gebakje en bij de vraag: Mag ik het recept? Blijkt het opeens geheim!
Dit recept is heel geheim maar te lekker om niet te delen;)
Onder het mom: Met een zoete heerlijkheid het najaar in!!
Eet smakelijk!

09583629362936293629

Benodigdheden voor springvorm:
100 gr havermout
200 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr boter ( roomboter is geoorloofd)
200 gr bruine suiker
5 appels
Kaneelpoeder

( eventueel als extra toevoeging walnoten)

Bereiding:
* Oven verwarmen op 175 graden
* Springvorm invetten met boter en bestrooien met paneermeel,
* Havermout, bakmeel en bruine suiker door elkaar mengen,
* boter smelten in een pannetje en toevoegen aan het deeg. Roer het er goed doorheen! Laat dan het deeg rusten.
* Appels schillen en in schijfjes snijden. Bestrooi de schijfjes met kaneel.
* Druk de helft van het deeg in de bakvorm.
* Druk vervolgens op het deeg de appels en eventueel de walnoten.
* Bedek de schijfjes appel met de andere helft van het deeg. Druk dit goed aan. ( een warme lepel erover heen wrijven kan hierbij helpen).
* Plaats de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven.
* baktijd 60 minuten.
* de appel kan vocht afgeven waardoor het deeg onderin zacht blijft. Gebruik een langere baktijd of draai het deeg om.

Lekker om warm of koud te serveren.

Tip voor decoratie:
* Een lekkere toef slagroom erop
* Eetbare bloemen
* Zure room met citroenrasp



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Homesweethome
My Home Sweet Home
Homesweethome
Mon-gatéau
Interieur
Fonville
9244
Kerstdiner
Zwangerschap
Zwangerschapshoot